Tort de ciocolata cu capsuni

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 29 Mai 2010 | 9683 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • -6 oua
  • -150 g faina
  • -150 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • CREMA GANCHE:
  • -100 g ciocolata
  • -75 ml frisca lichida
  • MOUSSE DE CAPSUNI:
  • -700 g capsuni
  • -350 ml frisca lichida
  • -10 g gelatina
  • -100 g ciocolata alba
  • -100 g zahar
  • DECOR:
  • -frisca
  • -capsuni
  • -ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu capsuni:

BLATUL:

Albusurile se bat spuma tare,apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine lucios ca la bezea.Se adauga apoi galbenusurile si la final se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si cacao.Compozitia se imparte in trei parti egale si se coc 3 foi aprox 10 min fiecare intr-o forma de 24 cm.

CREMA GANCHE:

Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si se pun pe foc pana ajung la punctul de fierbere.Lasati la racire completa apoi mixati pana devine o crema fina!

MOUSSE DE CAPSUNI:

Capsunile se zdrobesc cu blenderul si sosul rezultat se trece printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.Sosul de capsuni se pune intr-o cratita impreuna cu zaharul si se da in cateva clocote,apoi se adauga ciocolata rupta bucati se se amesteca pana se topeste.Gelatina hidratata in prealabil se dizolva pe bain marie sau la microunde si se pune peste sosul de capsuni si se lasa la racit.Cand este complet racit se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.100 g capsuni se taie bucati se se adauga moussului.

ASAMBLARE:

Intr-o tava rotunda detasabila se pune prima foaie de blat si se insiropeaza cu sirop din apa,zahar si esenta,se intinde crema ganche si apoi un strat de mousse.Se continua cu cea de-a doua foaie de blat insiropata,mousse de capsuni si ultima foaie insiropata.Se orneaza cu frisca,glazura de ciocolata si capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Cupidon